+ mer

Investerer 22 milliarder

Toyota satser friskt på det som blir fremtidens bilteknologi.

Toyota opplyser at den japanske bilprodusenten vil satse stort på hybrid-teknologi i årene som kommer. Toppsjefen i konsernet, Fujio Cho, forteller om hybridsatsningens betydning for Toyota:- Hybrid er et bredt spekter av teknologier. Toyota bruker 700 milliarder yen i året på forskning og utvikling, og halvparten av dette går til miljøteknologi, sier han.Det betyr at Toyota hvert år investerer 22 milliarder norske kroner i utvikling av teknologi som kan bedre miljøet i framtiden.På spørsmål om når hybrid vil komme også i Toyotas volummodeller var Cho helt klar - det er kostnadene som er den største begrensningen i dag. Toyota har brukt og vil bruke alle midler for å få disse ned, og det er målet å utstyre også rimelige biler med denne teknologien. Om fem år vil vi tilby ti ulike hybridmodeller, sa Toyota-sjefen.
Motor