+ mer

Rikingenes bilfavoritter

Salget av luksusbiler tar av. Rikingene fortrekker skikkelige saker.

VG forteller i dag om luksusbiler som går unna i turbotempo. Rent salgsmessig, altså. Nå skal folket ha finere biler, mer utstyr og større motorer. Det er tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken som viser en vekst på 47,2 prosent i antall nyregistrerte luksusbiler fra 2003 til 2004.Og hva selger best? Volvo XC90. 380 eksemplarer rullet ut på veien i fjor, 125 flere enn året før. Forfatteren Anne Holt er en av dem som har satset på XC90.For Bjørn Rune Gjelsten har valget falt på Porsche Cayenne. Både Gjelsten og kosmetikkdronningen Celina Midelfart kjøte Cayenne i fjor - en luksuriøs rakett av en firehjulstrekker til rundt to millioner kroner.Den råeste og dyreste av dem alle er trolig. Bilen, som trolig er Norges dyreste, står blant annet i stallen til investoren Arne Fredly. Fredly fikk levert bilen, som koster 5,2 millioner kroner, fra Bertel O. Steen AutoStern i Oslo i fjor sommer.Milliardæren Stein Erik Hagen nøyer seg med noe litt mer "folkelig", og skal etter det avisen erfarer være i besittelse av en Audi A8 med 4,4-liters V8-motor til rundt millionen.Forbeholdt deg med EKSTRA stinn lommebok - Mercedes SLR McLaren.
Motor