+ mer

Motorpriser til Toyota

Toyotas hybridbil, Prius, høster to nye internasjonale motorpriser.

Toyotas hybridbil Prius kan føye to nye priser til listen og har nå tilsammen vunnet ni priser i den internasjonale konkurransen "Engine of the year". I år er Toyota Hybrid Synergy drive tildelt førstepriser i to kategorier. Det nye systemet i Prius gikk til topps i kategorien 1.4-1.8-liters motorer, og tok en førsteplass for "Best drivstofføkonomi" med et forbruk på 0.43 liter per mil. Prisene ble utdelt under en seremoni i Stuttgart 1. juni.Toyota Prius hybrid ble alt i 1999 kåret til den beste motoren i sin klasse, og ble samtidig kåret til den mest miljøvennlige motoren. Siden har det altså blitt sju priser til på den unike hybridbilen."The International Engine of the Year awards" har blitt delt ut hvert år siden 1999, til de beste motorene på markedet. Alle motorer i masseproduksjon i en vanlig produksjonsbil deltar i konkurransen. Juryen består at 56 velrenommerte journalister fra 26 land verden over, de dekker alle fem verdensdeler. Totalt kåres det vinnere i tolv kategorier.
Motor