I den såkalte sertifikatsaken i Oslo tingrett skal aktoratet i dag starte sin prosedyre. Og ifølge Dagbladet vil de legge ned påstand om strengere straffer for Erik Øye og Claes Pallin enn for Kjell Inge Røkke. I den såkalte sertifikatsaken i Oslo tingrett skal aktoratet i dag starte sin prosedyre. Og ifølge Dagbladet vil de legge ned påstand om strengere straffer for Erik Øye og Claes Pallin enn for Kjell Inge Røkke. - Vi legger stor vekt på den første forklaringen til båtmegler Erik Øye. For oss er Øye og sjøkaptein Pallin viktigst siden de både er tiltalt for grov utroskap og korrupsjon. De risikerer en betydelig strengere straffereaksjon enn Røkke og Valand, sier politiadvokat Frederik Ranke.Ranke er ifølge avisen enig i at saken bygger mer på indisier enn bevis. For eksempel er det ikke dokumentert at Øye betalte 65.000 kroner videre til Pallin etter at Røkkes butler John Inge Valand betalte 100.000 kroner til Øye.