Vikingskip stopper Bjørvika?

Arbeidet med E18-tunnelen begynner snart. Kan et vikingskip stoppe utbyggingen?

Motor

I månedsskiftet august/september starter arbeidet med å legge E18 i en senketunnel gjennom Bjørvika. Planen er å ha traséen, med en kostnadsramme på fire milliarder, klar til bruk i 2010.Samtidig mener arkeologer at det trolig skjuler seg skatter på havbunnen. Ifølge DN frykter Oslos byrådsleder Erling Lae at et evt. funn av et vikingskip skal spenne ben på Bjørvika-utbyggingen.- Det ville være litt dumt om utbyggingen ble stanset av arkeologiske funn, sier han.Prosjektleder for utbyggingens marinarkeologiske del, marinarkeolog Jostein Gundersen ved Norsk Sjøfartsmuseum, mener et vikingskipfunn hadde vært "fantastisk".- Hvis Lae tenker over hva vikingskipmuséet har betydd for turistvirksomheten i Oslo, burde han ikke være så skeptisk, sier han til avisen.

Nyheter
Næringsliv