Avsløringer ryster Volkswagen

Tidligere direktør kommer med oppsiktsvekkende avsløringer om smørereiser, luksushotell, privatfly og prostituerte.

Det er den tidligere direktøren for Volkwagens personalavdeling, Klaus-Joachim Gebauer, som kommer med de oppsiktsvekkende avsløringene, skriver DN i dag. Det er skal være i Wall Street Journal Gebauer avslørte hvordan Volkswagen i en årrekke brukte selskapets penger på smøreturer til mektige fagforeningsledere i selskapet, skriver den norske avisen.Gebaur fikk i sommer sparken etter anklager om å ha mottatt returprovisjoner. Omfattende etterforskning, både fra tyske myndigheter og fra seskapet selv, bekrefter imidlertid deler av historien.Smøreturene med fagforeningslederne startet for alvor midt på 1990-tallet. Gebauer forteller hvordan han organiserte og betalte reisene, som han fikk dekket av selskapet. Og "lustreisen" kunne inneholde både natteliv og prostituerte.- Jeg satte alltid opp et offisielt program, listet opp alle personene vi skulle møte, slik at kontoret og konene kunne se at vi jobbet. Programmet var selvfølgelig bare en fullstendig fake, sier Gebauer til den amerikanske avisen ifølge DN.