"Billig" gateracer

Ikke råd til en RS4? Her er Audien som ser like sprek ut, men som koster halvparten så mye.

RS4 er og forblir en drøm for mange av oss, mye takket være norske avgiftsregler. En liten trøst kan det kanskje være at det finnes rimeligere utgave av A4-karosseriet som ser omtrent like tøff ut og som koster en god del mindre enn verstingen.Nå er Audi ute med "fattigmannsversjonen" A4 DTM, som visstnok skal være et skritt på veien mot den store kjøreopplevelsen. Modellen er allerede på vei til Norge, og er altså en sportslig variant av den mer trauste A4-modellen.Det er quattro GmbH, selskapet som også står bak RS4, som har utviklet modellen. Under panseret finner vi en turboladet FSI-motor på to liter som tyer 220 hester, hvilket er nok til å gjøre unna null til hundre på 6,9 sekunder. Toppfarten nås ved 243 km/t.Utstyrt med quattro GmbH S-line sportsunderstell, ligger Audi A4 DTM 20 millimeter lavere enn en standard A4. Perforerte bremseskiver foran, 18-tommers aluminiumsfelger og sideskjørt i DTM-design skiller denne modellen klart fra en standard Audi A4. I tillegg er Audi A4 DTM utstyrt med markert større luftinntak, DTM frontfanger, grill i fantomsort og diameteren på eksospottene i krom er økt til hele 100 millimeter. Hekkespoiler i karbon og bakre støtfanger i DTM-design, samt at tåkelysene er fjernet, gir Audi A4 DTM riktig og rått design. I interiøret finner vi recaroseter i sort skinn med sølvfarget søm, 3-eket sportsratt med grep i microfiber, girkule med sølvfaget søm og innstigslister med DTM-logo.Audi A4 DTM kommer kun som limousine-utgave og kan leveres med quattro eller forhjulsdrift. Bilen koster fra 545.400 kroner.Mer om hvordan storbror og verstingen RS4 ser ut finner du her.