Grønt lys for fattigmanns-BMW

Først sa BMW-fabrikken nei. Nå er det likevel klart for BMW-modellen som er skreddersydd for norske avgifter.

"For det norske markedet blir den største forskjellen at 316i forsvinner fra produkt sortimentet. BMW Norge arbeider for at vi senere kan få en 316i for vårt marked, men dette ligger ikke i fabrikkens planer så langt", fortalte importøren BMW Norge i januar i år.Nå har importøren fått med seg fabrikken, og kan dermed introdusere bilen mange BMW eiere av forrige generasjon har ventet på.Forrige generasjon 3-Serie, E46, har vært med på å legge grunnlaget for den suksess BMW har hatt i det norske markedet. De siste 7 årene har ca. 5.000 nye E46 av varianten 316i rullet ut på norske veier fra landets BMW forhandlere, og vi gleder oss til igjen å kunne tilby 316i for norske kunder. Nye BMW 316i er en modell som er spesielt tilpasset norske avgiftsforhold, og inngår ikke i BMW sitt ordinære motorprogram. Foreløpig er det kun to markeder i Europa som selger 316i av ny type, Norge, Hellas og Portugal.BMW 316i er utstyrt med en 1,6 liters motor med 115 hk og 6-trinns manuell girkasse. Motoren leverer 150 Nm ved 4300 omdreininger, og er dermed ikke det sprekeste BMW kan vise til. Toppfarten skal være 206 km/t, og null til hundre går på 11,6 sekunder. Forbruk ved blandet kjøring oppgis til 0,77 l/mil.Bilene vil være tilgjengelig begynnelsen av desember.