+ mer

Blodrødt for Ford

Amerikanske Ford Motor sliter med gigantunderskudd etter første kvartal.

Ford Motor Company melder om et gigantunderskudd i første kvartal som følge av store kostnader relatert til nedbemanning, nedlegging av produksjonsanlegg og andre restruktureringsrelaterte aktiviteter. Kostandene for disse aktivitetene beløp seg til 1,65 milliarder dollar, ifølge Reuters.Den amerikanske bilprodusenten satt igjen med et netto underskudd på 1,19 milliarder dollar i perioden, sammenlignet med et overskudd på 1,21 milliarder dollar ett år tidligere. Underskuddet tilsvarer 64 cents per aksje, mot positive 60 cents aksjen i fjor.Ford har langt ned 14 fabrikker og kuttet opptil 30.000 arbeidsplasser i Nord-Amerika. Tapet kommer etter at det amerikanske bilsalget falt nesten tre prosent i første kvartal.
Motor