+ mer

Fikk alltid grønt lys

Den teknologiinteresserte amerikaneren fant en snedig måte å lure trafikklysene på.

Politiet tok snart hånd om bilisten fra Colorado i USA, som ved hjelp av en teknisk innredning kalt "opticon" klarte å fjernstyre trafikklysene etter eget ønske, forteller Dagbladet.no. Den tekniske duppeditten minner om det brannmannskaper i USA benytter for å styre trafikklysene under utrykning, og sender et infrarødt signal som styrer trafikklysene.Bilisten kjøpte innredningen på auksjonsstedet eBay for to år siden. Ved hjelp av denne fikk han altså alltid grønt lys, mens kryssende bilister på sin side måtte vente både lenge og vel, ifølge avisen.Etter at trafikkmyndighetene i byen Longmont begynte å se nærmere på uregelmessighetene ved trafikklysene i enkelte lyskryss, kom de frem til at mannens hvite Ford pick-up alltid var å se ved disse anledningene. Dermed ble mannen også til slutt innhentet av lovens lange arm, som premierte ham med en bot på 50 dollar og beslag av den spesielle innredningen.
Motor