+ mer

Ford ruller inn miljøbiler

Ford satser med flere modeller for deg som vil kjøre på biologisk drivstoff. De er rett rundt hjørnet.

Ford forteller at de første eksemplarene av de såkalte flexifuel-bilene vil være hos forhandlerne i begynnelsen av mai. Regjeringens støtte til forslaget fra Statens Forurensningstilsyn om at alle bensinstasjoner skal selge biodrivstoff, og at biodrivstoff skal være avgiftsfritt, blir møtt med entusiasme i mange kretser.- Det at en bil som går på 85% biodrivstoff og reduserer tilførselen av CO2 med 75% til miljøet, sammenlignet med en tilsvarende bil som går på bensin, viser at vedtaket er en korrekt avgjørelse for å redusere utslipp av drivhusgasser, sier adm. direktør Thormod Skofsrud i Ford Motor Norge AS i en melding.Skofsrud sier Ford er klar til å levere biler som kan gå på bioetanol. - De første Ford Focus flexifuelbilene vil være hos våre forhandlere i begynnelsen av mai, sier han.I øyeblikket har Ford leveringsklare Ford Focus (stasjonsvogn og 5-dørs) og Ford Focus C-MAX som flexifuelbiler. Bilene har en 1.8-liters motor på 125 HK som kan kjøres på E85 (85% etanol og 15% bensin) - eller inntil 100% bensin dersom E85 ikke er tilgjengelig, for eksempel på reise i land der bensinstasjonene ikke selger E85. I tillegg arbeides det med tilpasning av andre motorer for kjøring på biologisk drivstoff ved Fords utviklingsavdelinger.Bioetanol er en fornybar energikilde og produseres blant annet av rester fra landbruket og skogsindustrien. Ford har i Sverige solgt mer enn 20.000 flexifuelbiler siden 1995 og i dag er ca. 40% av nybilsalget til Ford i Sverige flexifuelbiler. I Sverige er ca. 14% av det totale nybilsalget miljøbiler, og av dette salget er igjen ca. 80% flexifuelbiler. Dette viser at flexifuel er en miljøteknologi som er tilgjengelig for det brede marked og som gir store miljøgevinster gjennom å reduserer tilførselen av CO2 til miljøet. Bioetanol er et område hvor norsk landbruk og skogbruk kan spille en viktig rolle for å oppnå de CO2 utslippsreduseringene som Kyotoavtalen pålegger Norge.Fords styreformann, Bill Ford, har fastslått at tilpasning av motorer til kjøring på bioetanol er en prioritert oppgave. Ford regner i 2006 med å produsere over 250.000 biler som kan kjøres på bioetanol. Fra før av har Ford solgt 1.5 millioner bioetanoldrevne biler.
Motor