4.000 VW-ansatte kan miste jobben

Opptil 4.000 kan miste jobben ved Volkswagens bilfabrikk i Brussel.

Motor

Den tyske bilprodusenten Volkswagen (VW) varsler at den ikke lenger vil produsere Golf-modellen ved selskapets fabrikk i Brussel. Det kan koste opptil 4.000 mennesker jobben, ifølge fagforeningskilder. Den tyske bilprodusenten Volkswagen (VW) varsler at den ikke lenger vil produsere Golf-modellen ved selskapets fabrikk i Brussel. Det kan koste opptil 4.000 mennesker jobben, ifølge fagforeningskilder. Om lag 5.400 personer er ansatt ved fabrikken Forest, noe som gjør VW til den største arbeidsgiveren i den belgiske hovedstaden.Helt siden utskiftninger i selskapets ledelse i begynnelsen av november, er det blitt spekulert på om selskapet ville legge om produksjonen.- Vi har en følelse av at vi er blitt overgitt av alle. Hvis 4.000 får sparken, er det fordi vi ikke teller lenger, sier den 43-årige arbeideren Joseph De Geyter.Dette året vil det bli bygd nær 193.000 Golf-modeller samt 11.000 poloer ved fabrikken i Brussel. VW ønsker imidlertid å konsentrere produksjonen av Golf til to fabrikker i Tyskland. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv