Vil ikke høre på Volvo-sjefen

Den svenske regjeringen nekter å lytte til Volvo-sjefens råd om å fjerne avgifter på miljøvennlig drivstoff.

Motor

Regjeringen i Sverige vil ikke lytte til Volvo-sjef Leif Johanssons råd om å fjerne avgifter på miljøvennlig drivstoff. Transportbransjen går også hardt ut mot forslaget, som får støtte fra miljøvernere.Johansson mener at avgiftene på fossile drivstoffer som bensin og dieselolje bør settes opp, samtidig som de fjernes fra miljøvennlig biologisk drivstoff. En slik avgiftsvridning må være av garantert varig virkning og ikke kunne gjøres om ved et regjeringsskifte, sier han.Statsminister Fredrik Reinfeldt sa onsdag at han tror det fins andre måter å gjøre såkalt biodrivstoff billigere på, enn å øke skatten på bensin og dieselolje. Slike avgiftsøkninger vil kunne hemme den økonomiske veksten i Sverige, sa han.Sveriges Åkeriförening, som organiserer nesten 10.000 av Sveriges til sammen 11.000 langtransportører og er blant Volvos viktigste kunder, avviser også Volvo-sjefens forslag blankt. - Det vil slå negativt ut for hele næringslivet, mener foreningens leder Göran Forssén.

Nyheter
Næringsliv