+ mer

BMW og PSA i motorsamarbeid

BMW Gruppen og PSA Peugeot Citroën er enige om hvordan fremtidens bensinmotorer skal se ut.

BMW Gruppen og PSA Peugeot Citroën har signert en intensjonsavtale om forlengelse av samarbeidet rundt utviklingen av firesylindrede bensinmotorer. De to gruppene vil sammen gjennomføre en konsekvensanalyse angående utviklingen av en ny familie motorer. Disse skal ha topp moderne teknologiske kvaliteter som gir utmerkede styrke- og dreiemomentspesifikasjoner, kombinert med redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp.Dersom analysen bekrefter de forventede teknologiske, industrielle og finansielle målene, vil de to gruppene inngå et nytt samarbeidsprosjekt.PSA Peugeot Citroën og BMW Gruppen samarbeider allerede om utvikling og produksjon av en familie 1,6 l bensinmotorer, som omfatter teknologier som kontinuerlig variabel ventil timing og direkte innsprøytning, med ytelser fra 75 hk opp til 175 hk. Motorene finnes allerede i den nylig lanserte MINI og i biler fra Peugeot og Citroën.
Motor