+ mer

Skal du vrake bilen?

Fra og med den 1. januar 2007 skal resirkuleringen av bilvrak håndteres på følgende måte.

Fra og med den 1. januar 2007 er bilprodusentene ved bilimportørene pålagt å håndtere resirkuleringen av bilvrak. Det er et sentralt Eu-direktiv som regulerer dette. Konsekvensen er at Bilimportørenes Landsforening har etablert et eget selskap, Autoretur, som skal ta hånd om denne ordningen.De siste dagene har en rekke bilforhandlere fått spørsmål fra privatpersoner om hvor bilvrak skal leveres etter nyttår, da en rekke av dagens biloppsamlere nekter å ta imot bilvrak. Alle henvendelser fra publikum/kunder på hvor de skal henvende seg for å returnere bilvrak kan sendes videre til Bilimportørenes Landsforening ved direktør Finn Tandberg eller daglig leder for Autoretur, Hroar Braathen.- Det er bilprodusentene ved bilimportørene som er pålagt å ta hånd om retur av bilvrak, og ikke den enkelte bilforhandler. Dette er forhold som er utenfor vår kontroll, sier administrerende direktør Syver Leivestad i Norges Bilbransjeforbund.

Motor