Krav til partikkelfiltre i dieselbiler

Neste år vil det komme krav til partikkelfiltre i dieselbiler, sa finansminister Kristin Halvorsen (SV) i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Motor

Uttalelsen kom i forbindelse med et spørsmål om bilavgiftene fra Ulf Leirstein (Frp). Han viste til at engangsavgiften på dieselbiler er satt ned, men hevdet at kjøperne blir holdt for narr når årsavgiften på slike biler kan øke betydelig. Uttalelsen kom i forbindelse med et spørsmål om bilavgiftene fra Ulf Leirstein (Frp). Han viste til at engangsavgiften på dieselbiler er satt ned, men hevdet at kjøperne blir holdt for narr når årsavgiften på slike biler kan øke betydelig. Halvorsen bekreftet at regjeringen arbeider med sikte på å foreslå en miljødifferensiering av årsavgiften i forbindelse med statsbudsjettet for 2008. På grunn av større lokale utslipp av NOx-partikler vil dieselbiler kunne få høyere årsavgift enn bensinbilene.- Men årsavgiften vil ikke komme opp i 10.000 kroner-klassen, beroliget hun. (©NTB)

Nyheter
Børs