+ mer

Miljøbiler fra Volkswagen og Audi

Miljø står i fokus for bilbransjen for tiden. Volkswagen og Audi har snekret sammen "grønne" versjoner av kjenningene Passat, A3 og A3 Sportback.

Miljø er stikkordet også i bilbransjen for tiden, og i den forbindelse slipper både Volkswagen og Audi nye miljømodeller på markedet.Fra Audi kommer modellene A3 og A3 Sportback i "grønne" versjoner. Avansert motorteknologi gjør at miljø-utgaven av Audi A3 bruker under en halv liter diesel per mil og har et CO2-utslipp på kun 119 gram per kilometer. Avansert innsprøytningsteknologi har gjort det mulig å få til en enda mer effektiv forbrenning, samtidig som motorenes høye dreiemoment gjør at bilene gjennomgående kan kjøres på høyere gir, noe som har stor betydning både for forbruk og utslipp.Miljøversjonen av Audi A3 har betegnelsen 1.9 TDI e, hvor den lille e'en avslører at dette er en miljøoptimalisert utgave. Modellen har en høyere utveksling på tredje- til femtegir enn øvrige A3-modeller, for å bidra til mer miljøvennlig kjøring. Innsprøytingsteknologien, spesielt tilpasset motorelektronikk og dieselpartikkel-filter sørger ifølge importøren Harald A. Møller for at A3 1.9 TDI e har et forbruk på 0,45 liter per mil og et utslipp på 119 gram CO2 per kilometer.I tillegg til de tekniske tilpasningene leveres Audis e-modeller med en girvalgsindikator, som gir føreren informasjon om anbefalt girvalg for å kunne kjøre mest mulig miljøvennlig. Kjørekomputer er også en del av standardutstyret på e-modellene. Audi regner med at Audi A3 e-modellene vil være tilgjengelig i Norge på forsommeren og vil koste i underkant av 260.000 kr.
Miljøutgave av VW Passat
Også fra Volkswagen får du muligheten til å være grønne modeller. Den populære Passat-modellen kommer nå som BlueMotion, som nettopp lover lavere CO2-utslipp. Volkswagen Passat BlueMotion blir presentert på den internasjonale bilutstillingen i Genève om tre uker og kommer på norske veier i juni.Miljøutgaven av Passat er utstyrt med en 1,9-liters TDI-motor på 105 hk. CO2-utslippene fra denne motoren er oppgitt til 136 gram per kilometer for sedan-versjonen og 137 gram per kilometer for Passat stasjonsvogn. Dette er om lag ti prosent lavere CO2-utslipp enn Passat med ordinær TDI-motor i samme størrelse. Drivstofforbruket skal være om lag ti prosent lavere enn i standardmodellen. Passat BlueMotion bruker ned mot 0,5 liter diesel per mil.Passaten får, akkurat som Audi A3 og A3 Sportback, en instrumentering som hjelper sjåføren til mest mulig miljøvennlig kjøring. Volkswagen Passat BlueMotion vil koste omkring 300.000 kroner når den kommer til Norge.
Motor