+ mer

Chrysler tilbakekaller 500.000 biler

Den amerikanske bilfabrikanten Chrysler tilbakekaller nærmere en halv million biler av frykt for at de skal begynne å brenne.

Tilbakekallingen gjelder nyere modeller av de store firehjulstrekkerne Dodge Durango og Jeep Liberty, produsert i årene 2004 til 2006. 66 Durango-eiere og tolv Liberty-eiere har hittil meldt om brann i sine biler, angivelig forårsaket av problemer med varmeapparat og elektronikk.Chrysler tilbakekaller også nærmere 11.000 splitter nye biler av modellen Dodge Avenger, der dørlåsene svikter. For bare to uker siden tilbakekalte den amerikanske bilprodusenten drøyt 50.000 bildeler med bremsetrøbbel.Chrysler er USAs fjerde største bilprodusent og gikk med drøyt 9 milliarder kroner i underskudd i fjor. 13.000 arbeidere blir satt på porten i år, i et forsøk på å snu underskudd til overskudd. (©NTB)
Motor