Vermont er en av ti delstater som forsøker å sette strengere grenser for disse utslippene. Tiltakene som de ti delstatene vil innføre, bidrar svært lite til å bremse den globale oppvarmingen, hevdet industriens advokater da rettssaken ble innledet tirsdag. Vermonts advokater svarte at selv ganske lite er bedre enn ingenting. Vermont er en av ti delstater som forsøker å sette strengere grenser for disse utslippene. Tiltakene som de ti delstatene vil innføre, bidrar svært lite til å bremse den globale oppvarmingen, hevdet industriens advokater da rettssaken ble innledet tirsdag. Vermonts advokater svarte at selv ganske lite er bedre enn ingenting. - Sannheten er, som vi kommer til å bevise, at disse nye reglene ikke vil kunne påvirke klimaendringene, sa bilfabrikkenes advokat Andrew Clubok.- Reguleringen i Vermont vil ikke i seg selv stanse global oppvarming, men det er en begynnelse, svarte Scot Kline.Bilfabrikkene har også anlagt søksmål mot delstatene California og Rhode Island, men saken mot Vermont er den første som kommer opp for retten. Bak dette søksmålet står gigantkonsernene General Motors og DaimlerChrysler samt fire lokale bilforretninger.Hovedspørsmålet som retten i Burlington i Vermont skal ta stilling til, er om delstatene har rett til å lovfeste begrensninger i utslippene av CO2. For halvannen uke siden avsa USAs høyesterett kjennelse for at regjeringen i Washington må vurdere lovverket om utslipp på ny. (©NTB)