KjøpLogg inn
+ mer

Nå kan du snart tanke biodiesel

Esso trykker nå på startknappen for distribusjonen av biodiesel fra anlegget på Slagen utenfor Tønsberg.

Publisert 12. april 2007 kl. 12.14
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord

Esso-raffineriet på Slagen ved Tønsberg blir blant de første som forsyner det norske markedet med biodiesel. Distribusjonen av det nye drivstoffet starter i dag, opplyser selskapet.Autodiesel som leveres til Esso-kunder med tankbil fra Slagen vil nå være lavinnblandet med biodiesel, inntil 5 vol%, såkalt Autodiesel B5 (heretter kalt B5). I første omgang betyr dette at ca 70 Esso-stasjoner på Østlandet vil få levert B5. Også øvrige dieselkunder som får sine leveranser fra Slagen vil få levert B5. I løpet av sommeren vil Slagenraffineriet også være i stand til å forsyne B5 med båt til andre lagre.Slagenraffineriet forsyner omkring 40 prosent av markedet for autodiesel i Norge og har i tillegg en betydelig autodiesel eksport.