På sommerdekk i snø og sludd

De som reiste hjem fra påskefjellet søndag måtte finne seg i tett trafikk og lange køer. Mange hadde lagt om til sommerdekk og fikk problemer på det glatte føret.

- Alle har valgt å reise hjem fra påskeferien 1. påskedag. Dette er akkurat som før, det virker som om folk svært gjerne vil ha en ekstra fridag hjemme før de skal tilbake på jobb, sier vaktoperatør Gun Aaserudhagen i Statens vegvesens veitrafikksentral til NTB. - Alle har valgt å reise hjem fra påskeferien 1. påskedag. Dette er akkurat som før, det virker som om folk svært gjerne vil ha en ekstra fridag hjemme før de skal tilbake på jobb, sier vaktoperatør Gun Aaserudhagen i Statens vegvesens veitrafikksentral til NTB. Søndag ettermiddag forteller hun om saktegående køer og tett trafikk over hele landet.- Verst har det nok vært på Østlandsområdet som har hatt den største trafikkpågangen, sier Aaserudhagen.SommerdekkTrafikken var i 17-tiden tett og saktegående på riksvei 4 inn mot Oslo. E6 fra Lillehammer hadde også stor trafikk, men gikk noe bedre. På E16 fra Fagernes var det lange køer og det gikk ikke fort på riksvei 7 og riksvei 40 heller.- Det går også veldig tregt i bergensområdet hvor det har kommet noe snø og snøslaps. Antakelig er det en del som kjører med sommerdekk, sier Gun Aaserudhagen. Også politiet bekrefter overfor NTB at flere har valgt sommerdekk på hjemturen. På E39 i grensetraktene mellom Rogaland og Vest-Agder var det flere trafikkuhell i snøslapset søndag.Men også på Østlandet begynte snøen å dale søndag ettermiddag. (NTB)