Årsaken er alvorlige svakheter som krever sikringsarbeid. Den første tunnelen, Hanekleivtunnelen, ble stengt på ubestemt tid etter et ras natt til 1. juledag. Samtidig ble Løkentunnelen stengt, også den på ubestemt tid. Torsdag før påske ble Bolstadtunnelen stengt, og kun ett løp er åpent. Årsaken er alvorlige svakheter som krever sikringsarbeid. Den første tunnelen, Hanekleivtunnelen, ble stengt på ubestemt tid etter et ras natt til 1. juledag. Samtidig ble Løkentunnelen stengt, også den på ubestemt tid. Torsdag før påske ble Bolstadtunnelen stengt, og kun ett løp er åpent. Nå varsler Vegdirektoratet at ytterligere fire tunneler må stenges. De fire er Hillestadtunnelen, Bringåkertunnelen, Botnetunnelen og Brekketunnelen. Alle stenges på grunn av sikringsarbeid.Avgjørelsen kommer etter en inspeksjon av tunnelene, opplyser utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Vegdirektoratet til Aftenposten.Håpet er at ett løp i hvert tunnel kan holdes åpent mens sikringsarbeidet pågår, inkludert Hanekleiv- og Løkentunnelene.Tunnelene er blant de mest moderne på Østlandet. Normalt passerer om lag 17.000 biler daglig gjennom strekningen. Klokken 10 onsdag blir det klart hvem som vinner anbudet for sikringsjobben i Hanekleiv- og Løkentunnelene.Vegdirektoratet har gitt Vegvesenet ordre om å inspisere samtlige tunneler i alle landets regioner. Resultatet fra inspeksjonene vil trolig bli presentert av samferdselsminister Liv Signe Navarsete i midten av mai. (©NTB)