Bro til 44 milliarder skal binde sammen København og Hamburg

Danmark og Tyskland vil bygge en bro som kan binde sammen København og Hamburg. Avtalen kan bli signert allerede i dag.

Motor

Danmark og Tyskland møtes fredag for å diskutere byggingen, og det er ventet at en avtale kan bli signert i Berlin fredag, melder det tyske TV-selskapet NDR.Brua over sundet mellom den tyske øya Fehmarn og danske Lolland er ventet å koste 5,5 milliarder euro, nesten 44 milliarder norske kroner.Det har lenge vært diskutert hvordan regningen skal splittes, men Danmark skal nå ha gått med på å ta den største delen av kostnadene.Dersom byggingen kommer i gang vil brua med sine 19 kilometer, bli en av Europas lengste. Brua vil korte ned reisetiden mellom København og Hamburg med én time, ettersom en ikke lenger vil være avhengig av ferje. (©NTB)

Nyheter
Kultur