10.000 Think-biler i 2009

Think må opp i en årsproduksjon på 10.000 biler for å tjene penger. Det kan skje i 2009.

- Vi må opp i en årsproduksjon på 10.000 Think-biler for å tjene penger, og dette produksjonsmålet regner vi med å nå i begynnelsen av 2009, sier administrerende direktør i elbilprodusenten Think Global, Jan-Olaf Willums. - Vi må opp i en årsproduksjon på 10.000 Think-biler for å tjene penger, og dette produksjonsmålet regner vi med å nå i begynnelsen av 2009, sier administrerende direktør i elbilprodusenten Think Global, Jan-Olaf Willums. Selskapets fabrikk i Aurskog på Østlandet har en produksjonskapasitet på 3.500 biler i året med ett skift og 7.000 med to skift. På grunn av kapasitetsbegrensninger på Aurskog og nærhet til utenlandske markeder har selskapet planer om å legge noe av produksjonen til utlandet.- England, USA, Sveits og Nederland er aktuelle produksjonssteder, men Aurskog forblir det sentrale produksjonsstedet, sier Willums etter at han onsdag kunngjorde en emisjon som skal skaffe selskapet 350 millioner kroner i ny kapital.Flere utenlandske ventureselskaper, to amerikanske og ett britisk, er med på kapitaltilførselen i tillegg til den norske investorkjendisen Atle Brynestad. I vår hentet selskapet inn 180 millioner kroner i kapital slik at de nå har vel en halv milliard kroner i ryggen for å virkeliggjøre planen om å bli verdens ledende el-bilprodusent. (©NTB)