170 fot lange SY Kokomo II besøkte Hankø

SY Kokomo II besøkte Hankø denne helgen, i forbindelse med Farr 40 seilasen. Den er enorm og bare masten er 63,4 meter høy! Mer om denne superyachten her.

Sist helg besøkte superyachten Kokomo II av George Town Tasmania, Hankø. Med sine 170 fot (52 meter) og en 63,4 meter høy mast, ruvet den i Hankøsundet.Superyachten fungerer som følgebåt for Team Kokomo under Farr 40 seilasene i Europa, Australia og USA i år, og sist helg gikk den ene seilasen på Hankø. Neste runde starter i Skagen den 12. juli.Kokomo II indikerer at det også er en Kokomo yacht til. Den er 133 fot og har seilt rundt jorden i hvert fall en gang.Så til det uungåelige spørsmålet om hvor mye en slik superyacht i aluminium koster å bygge? Vi har sendt spørsmålet til Alloy Yachts, men venter fremdeles på svaret.Prisen avhenger selvfølgelig av hvordan den er ustyrt, men det er sikkert ikke spart på så mye. Vi har hørt at det kan være mer også, men det kan i hvert fall dreie seg om et sted mellom 150 - 200 millioner kroner. Hos Alloy Yahts International, New Zealand, får vi opplyst at det nå koster rundt 38 millioner dollar, tilsvarende knapt 220 millioner kroner, å bygge en tilsvarende superyacht i dag.Alloy Yachts har forøvrig to andre tilsvarende superyachter på 52 meter under bygging i øyeblikket. SY Mondago og SY Red Dragon vil begge være registrert på Cayman Island.SY Kokomo og Kokomo-teamet er eid og ledet av den kjente australske eiendomsutvikleren, og lidenskapelige seileren, Lang Walker (Walker Corporation).