Den perfekte konebil?

En av Norges mest solgte biler kan parkere på egen hånd på 15 sekunder.

En mellomklassebil som parkerer seg selv på 15 sekunder? Det er Volkswagen Touran, det. Touran kan ifølge importøren Harald A. Møller AS nå som den første bilen i sin klasse leveres med parkeringsassistent, et system som hittil kun har vært tilgjengelig på større og dyrere biler. Systemet sørger for at bilen selv manøvrerer seg til en perfekt lukeparkering - uten at føreren rører verken ratt, gass eller brems. En mellomklassebil som parkerer seg selv på 15 sekunder? Det er Volkswagen Touran, det. Touran kan ifølge importøren Harald A. Møller AS nå som den første bilen i sin klasse leveres med parkeringsassistent, et system som hittil kun har vært tilgjengelig på større og dyrere biler. Systemet sørger for at bilen selv manøvrerer seg til en perfekt lukeparkering - uten at føreren rører verken ratt, gass eller brems. Parkeringsassistenten består av en rekke ulike komponenter som arbeider sammen, blant annet avstandssensorer, elektronikk som holder bilen på plass selv om parkeringen skjer i en bratt bakke samt styring av rattbevegelser, gass, brems og gir. Sensorene måler opp den plassen som er tilgjengelig for parkering. Føreren plasserer bilen klar for lukeparkering, setter den i revers og kobler inn parkeringsassistenten. Resten av parkeringen gjør bilen helt på egen hånd, og etter 15 sekunder er lukeparkeringen gjennomført.Av sikkerhetshensyn kan ikke parkeringsassistenten kobles inn ved hastigheter over 30 km/t og føreren kan når som helst under parkeringen gripe inn og overta manøvreringen av bilen manuelt.Volkswagen Touran kan leveres med parkeringsassistent for et pristillegg på 7.700 kroner, opplyser importøren Harald A. Møller AS.Oppdatert:Ifølge en av HegnarOnlines lesere har Toyota Prius, som er en bil i samme prisklasse som Touran, i mange år vært levert med parkeringsassistanse.- Dessuten er Prius er en hybridbil og følgelig er dette parkeringssystemet mye bedre enn det du får med Touran, opplyser leseren.