Ford har satt prislapp på Volvo

Ford forbereder et salg av Volvo Personvagnar og vil ha åtte milliarder dollar for sitt svenske bilmerket.

Ford forbereder et salg av Volvo Personvagnar og vil ha åtte milliarder dollar for sitt svenske bilmerket, skriver Sunday Times.Beslutningen om å selge ble fattet for to uker siden, men et tidspunkt er ennå ikke fastsatt, opplyser kilder til avisa.Ingen bank er foreløpig blitt gitt ansvaret med å ta seg av handelen.Ford skal være villig til å justere prisen dersom dollaren fortsetter å falle i verdi.Helt siden Ford, som sliter økonomisk, solgte Aston Martin ved starten av året, er det blitt spekulert om selskapet kommer til å selge også Volvo.Blant mulige kjøpere som er blitt nevnt er Wallenberg-selskapet Investor, svenske Volvo Lastvagnar, tyske BMW og den franske bilgiganten Renault.Hver gang opplysninger om et mulig salg er kommet fram, er de blitt blankt avvist av Ford. (©NTB)