Miljøbilen BMW

- Neste år blir BMW bilmerket som kan tilby flest modeller med utslipp under 140 g/km, sier BMWs norske sjef Tor Johannessen. Og det er ikke kjipe biler de kommer med.

BMW er i ferd med å få et grønt image. Nå skal det lages biler med imponerende lave utslipp og forbruk. Både 1-, 3- og 5-serien får miljøvennlige modeller, samt Mini. BMW er i ferd med å få et grønt image. Nå skal det lages biler med imponerende lave utslipp og forbruk. Både 1-, 3- og 5-serien får miljøvennlige modeller, samt Mini. BMWs nye 520 diesel med 177 hestekrefter har et snittforbruk på bare 0,51 liter på mila og et utslipp på 136 g/km. En 320 med samme motor kan vise til et forbruk på bare 0,48 og et utslipp på 128 gram. Du kan også får en 123d med hele 204 hestekrefter og et forbruk på 0,52 liter på mila og et utslipp på 138 gram per kilometer.- Neste år blir BMW bilmerket som kan tilby flest modeller med utslipp under 140 g/km. Hele 40 prosent av vårt bilsalg vil ha CO2-utslipp på dette nivået eller lavere. Mange biler i 1- og 3-serien vil ligge langt under. Det er vi mildt sagt stolte av, sier BMWs norske sjef Tor Johannessen til Dagbladet.- Folk har ikke oppdaget det ennå, og en Gallup-undersøkelse nylig fortalte også at vi kom dårligere ut enn Audi og Mercedes på miljøprofil. Det er helt feil, og der har vi nå en jobb å gjøre, sier han.