+ mer

Audi A3 får ny turbomotor

Audi utvider motorprogrammet for A3 og A3 Sportback-modellene.

Den tyske bilprodusenten utvider motorprogrammet for A3- og A3 Sportback-familien. Audi har løpende utviklet FSI-teknologien (direkte innsprøyting av bensin under høyt trykk) siden denne løsningen ble introdusert i personbiler for fire år siden. Dette blir kombinert med turbolading, og har etterhvert blitt benyttet i en rekke av Audis modeller.Den nye TFSI-motoren i Audi A3 har et sylindervolum på 1,4 liter og yter 125 Hk. Motoren har et dreiemoment på 200 Nm som er tilgjengelig i et bredt turtallsområde, fra 1.500 til 4.000 omdreininger per minutt. 80 prosent av maksimalt dreiemoment er tilgjengelig allerede fra tomgangsturtall.Avanserte innsprøytingsdyser sørger for den helt optimale blanding av bensin og luft til enhver tid, noe som resulterer i makismal kraft og effektivitet sammen med redusert forbruk og utslipp.I Audi A3 leveres 1.4 TFSI-motoren sammen med en sekstrinns manuell girkasse. Kombinasjonen gir bilen en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 9,6 sekunder. Bensinforbruket er oppgitt til 0,65 liter per mil, mens CO2-utslippet fra denne motoren er 154 gram per kilometer.

Motor