+ mer

Audi ser lyset

Audi lover serieproduserte biler med LED-teknologi, en teknologi med en rekke store positive egenskaper.

Audi forteller nå om sine planer om en snarlig lansering av den første serieproduserte bilen hvor alle lysfunksjoner er basert på LED. LED-teknologien (light emitting diodes) ble første gang tatt i bruk i 1992, og erstattet da lyspærer i baklys og bremselys på enkelte bilmodeller. I 2004 var Audi først ute med å ta i bruk LED i bilens kjørelys foran, først i Audi A8, deretter i modellene Audi S6, Audi R8 samt i Audi A5 og S5.Audi har nå utviklet LED-teknologien så langt at den også kan benyttes i fjern- og nærlys. I nær fremtid vil supersportsbilen Audi R8 tilbys med LED i alle bilens frontlys: Nær- og fjernlys, kjørelys og blinklysene.LED har en rekke positive egenskaper sammenlignet med tradisjonelle billys. Energiforbruket er vesentlig lavere, f. eks. 50 watt for nærlyset og kun 6 watt for kjørelys. Lyset fra diodene har en farge som ligger svært nær dagslyset, dermed blir kontrastene bedre og belastningen på førerens øyne mindre. LED-lysene tar dessuten mindre plass og gir mulighet for helt nye designløsninger.

Motor