+ mer

Denne bilen går på mer enn bare bensin

Citroën satser på en flexifuel-variant av kompaktbilen C4. Slik ser den ut.

Citroën introduserer en flexifuel-variant av C4-modellen, C4 BioFlex, som delvis vil bruke drivstoff (etanol, sprit) laget av jordbruksprodukter. I første omgang vil modellen selges i Frankrike og i Sverige, men den vil snart også komme på markedet i andre europeiske land. De fleste av disse landene har en attraktiv avgiftspolitikk for biodrivstoff.C4 BioFlex er Citroëns første europeiske flexifuel-bil. I Brasil utgjorde flexifuel-bilene 65 prosent av selskapets salg i 2006, og hittil i år representerer dette salget mer enn 80 prosent. I Frankrike kommer det stadig flere salgssteder for E-85, og rundt 500 nye pumper vil være på plass innen utgangen av 2007.Bilen er utstyrt med en 1,6-liters motor på 110 hester. Flexifuel-modellene skal ifølge produsenten klare seg med 9,8 l/100km og et CO2-utslipp på 160gram, sammenlignet med 7,1 l/100 km og 169 g CO2 per km for standardmodellen 1.6i 16V.I Norge blir bilen introdusert mot slutten av året, og prisene er foreløpig ikke fastsatt.

Motor