+ mer

Lekker cabriolet fra Citroën

Citroën har laget et cabriolet som får deg til å kikke et par ganger ekstra. Sjekk bildene av gliset her!

Citroën har definitivt noe for seg når de introduserer sin nye cabriolet på bilutstillingen i Frankfurt. Citroën C5 Airscape skal ifølge produsenten være stylet for å få maksimal oppmerksomhet og samtidig by på maksimal ytelse. Linjer og proporsjoner gir inntrykk av en dynamisk bil, og det nedfellbare taket byr på nye løsninger. Karosseriet har en intens og dyp grå farge som gir bilen et fornemt utseende, og intensiteten i fargen varierer med lyset, forteller Citroën.Den karakteristiske fronten med store luftinntak og lange, innfelte hovedlykter, gir C5 Airscape et dynamisk inntrykk. Hovedlyktene er markert med uthevede rifler på over- og undersiden, og de er plassert i forlengelsen av de store, doble vinklene som er Citroëns logo.Profilen til C5 Airscape er designet for at bilen skal være optimalt aerodynamisk. Taklinjen, de spesielt store vinduene og de lange, smale, forkrommede dørhåndtakene understreker de flytende linjene i karosseriet, mens den høye midtlinjen, de markerte hjulbuene og 19 tommers hjul bidrar også bidrar til bilens image.Den øverste delen av det nedfellbare taket er av glass og slipper massevis av lys inn i kupeen. Taket er i sin helhet laget av karbon og kan åpnes og foldes ned på en enkel måte uten at det går utover utseendet til konseptbilen. Det folder seg ned automatisk og uten at sjåføren må åpne den øverste delen av takets lagrings-område i bagasjerommet.Innvendig byr C5 Airscape på heltrukket, mørkebrunt skinninteriør. Den sentrale delen av setene minner om leddene i en klokkerem, mens kantene har en dekorativ søm. Girspak utstyrt med lær og krom skal forsterke det eksklusive inntrykket.Citroën sverger til løsningen med fast nav også for denne modellen. Det betyr at du finner den viktigste betjeningen for førerassistanse og komfortfunksjoner som navigasjon, radio, cruisekontroll, fartsbegrenser og computer plassert i rattnavet. Betjeningsknappene er kledd med et originalt stoff som minner om strukturen i skinn.Instrumentbordet har fått et design som samtidig skal møte kravet om optimal ergonomi for føreren ved at informasjonen er plassert slik at den kan leses på lettest mulig måte. De tre tallskivene har ringformede nåler som går rundt i stedet for tvers over tallskivene for å oppnå bedre lesbarhet og en mer attraktiv design. Luftdysene er plassert ved siden av tallskivene og den øvre delen av instrumentbordet er formet som luftinntaket på en konkurransebil.Konseptbilen er utstyrt med en V6 HDi-motor med partikkelfilter og kan benytte biodiesel som drivstoff.

Motor