+ mer

Råsterk Alfa Romeo med diesel og firehjulstrekk

Alfa Romeo tar for alvor opp konkurransen med rivaler som Audi og BMW med denne fierhjulsdrevne dieselraketten i 159-serien.

Alfa Romeo kommer nå med firehjulstrekk og diesel i sin 159 sedan og stasjonsvogn (Sportwagon). Motoren er en 2,4-liters JTDm-motor på 210 hester og 400Nm, hvor Alfas Q4-system står for trekk på alle fire. Bilene starter på 599.900 kroner i sedan-utgave, mens stasjonsvognen fordyrer ytterligere 20.000 kroner.I 1992 introduserte Alfa Romeo modellen 155 med firehjulsdrift under kodenavnet Q4. I 2005 ble Alfa Crosswagon Q4 lansert på det norske markedet og markerte returen til firehjulsdrift. Ved introduksjonen av Alfa 159 har Q4 kun vært tilgjengelig i kombinasjon med 3.2 JTS motoren.Alfa Romeos Q4-system er basert på permanent firehjulstrekk med tre differensialer (Torson C med selvlåsende senter differensial). Det fordeler drivkraften konstant og dynamisk mellom alle fire hjul for å oppnå maksimal sportslighet og sikkerhet. Kraftfordelingen i systemet ligger med om lag 57 prosent bak og 43 prosent foran, og er ment å skulle sikre optimalt grep under alle forhold.Den nye dieselmotoren leverer null til hundre på 8,4 sekunder og er bygget som en moderne Common-Rail diesel med variabel turbingeometri og intercooler. Motorblokken rommer fem sylindre og leverer dessuten 10 hk mer enn tidligere. Motoren kombineres med en sekstrinn girkasse, og partikkelfilter hører med blant standardutstyret.Alfa 159 tar opp konkurransen med rivaler som Audi A4 og BMW 3-serie. Bilen er 4,66 meter lang, 1,82 meter bred og 1,42 meter høy. Bagasjerommet i Sportwagon er på 445 liter.

Motor