Vil ha rushtidsavgift i Trondheim og Bergen

Opptil 15 prosent færre biler på veien kan bli konsekvensen om Trondheim og Bergen sier ja til en rushtidsavgift på maks 40 kroner.

Scanpix / Scanpix
Motor

Årsaken er at veksten i biltrafikken vil bremses kraftig opp om de to byene innfører rushtidsavgift, skriver VG. Det er en fersk rapport fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) som viser dette. Rapporten er gjort for Samferdselsdepartementet. Årsaken er at veksten i biltrafikken vil bremses kraftig opp om de to byene innfører rushtidsavgift, skriver VG. Det er en fersk rapport fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) som viser dette. Rapporten er gjort for Samferdselsdepartementet. - Det må være interessant for det lokale styret i disse byene å se at det kan vinne så mye på å innføre rushtidsavgift, sier Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).De lokale politikerne i begge byene har foreløpig vært negative til forslaget. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv