I løpet av året skal regjeringen legge fram Oslopakke 3 for Stortinget. Her vil Oslo få øke bompengeprisen fra 20 til 30 kroner, skriver Dagsavisen. I løpet av året skal regjeringen legge fram Oslopakke 3 for Stortinget. Her vil Oslo få øke bompengeprisen fra 20 til 30 kroner, skriver Dagsavisen. I tillegg kommer det en ny bom i Bærum, som trolig vil koste 20 kroner. Dette skal doble inntektene fra trafikantene, fra én til to milliarder.Ifølge Harald Minken ved Transportøkonomisk institutt ville, paradoksalt nok, en rushtidsavgift antakelig gjort det billigere å være bilist i Oslo og Akershus.- Det er godt mulig rushtidsavgift vil gjøre det billigere for trafikantene, sier han.Peter N. Myhre hevder at det ikke er aktuelt å betale 30 kroner for en bompassering, og sier til avisen at det bare vil koste 19 kroner.Overfor Dagsavisen bekrefter imidlertid Statens vegvesen at en enkeltreise vil koste 30 kroner allerede fra 2008. Med rabattordninger vil prisen kunne komme ned mot 19 kroner, mot 13 kroner i dag. (©NTB)