En undersøkelse TNS Gallup har gjort for If, viser at 15 prosent av båtførerne mener det er greit å ta seg noen glass øl eller vin og kombinere det med båtkjøring. Motstanden mot å kjøre båt i beruset tilstand er større blant dem som selv ikke har båt. Bare fire prosent av denne gruppen godtar at båtførere drikker. En undersøkelse TNS Gallup har gjort for If, viser at 15 prosent av båtførerne mener det er greit å ta seg noen glass øl eller vin og kombinere det med båtkjøring. Motstanden mot å kjøre båt i beruset tilstand er større blant dem som selv ikke har båt. Bare fire prosent av denne gruppen godtar at båtførere drikker. Marit Krohg, som er rådgivende lege i If, mener dette kan ha sammenheng med at promillegrensen til sjøs er 0,8, mens den er 0,2 på land.- Men etter tre halvlitere øl vil en mann ha kommet opp i en promille på 0,8, og kvinner enda mer. Allerede ved 0,2 i promille begynner reaksjonsevnen å bli dårligere. Med 1,0 i promille er risikoen for ulykker mangedoblet, sier hun.På Ifs skadesentre ser man stadig oftere at alkohol er med i bildet når det går galt på sjøen.