+ mer

Ny Ford Focus

Ford avslører en ny utgave av Focus-modellen. Sjekk bildene her.

Ford viser frem en splitter ny utgave av sin Focus-modell på bilutstillingen i Frankfurt. Det dreier seg om en bil som viderefører Fords nye formspråk kinetic design, og som også byr på en rekke spennende tekniske nyheter, forteller Ford.Det som i første rekke vakte oppsikt var utseendet, som nå knytter Focus til den nye Ford-familien, der man allerede finner S-MAX, C-MAX og ny Ford Mondeo.Blant de viktigste designmessige signalene er trapesformede griller, tilbakestrøkne frontlykter og kombinasjonen av skarpe linjer og atletiske karosseriflater. Dette er en del av merkeidentiteten Ford nå ønsker å benytte seg av.Blant de tekniske nyhetene finner vi en ny 6-trinns Ford PowerShift girkasse med dobbeltclutch og den nye Ford Focus ECOnetic, med en 1.6-liters, 109-hesters TDCi turbodieselmotor med partikkelfilter. CO2-utslippet skal her være begrenset til 115 gram CO2 pr. km.På utstyrs- og ekstrautstyrslisten til nye Ford Focus finner vi også EasyFuel drivstoff-fylling uten tanklokk som umuliggjør fylling av feil drivstoff, Ford Power startknapp for nøkkelløs start, system for automatisk overvåkning av lufttrykket i dekkene, 230 volt kontakt og LED baklykter.Produksjonen av den nye modellen starter på slutten av 2007. Priser og konkrete lanseringstidspunkter i Norge vil bli opplyst senere.Bilder: Ford.
Motor