+ mer

DnB NOR satser 1,9 mrd. på bilfinansiering

DnB NOR Finans legger 1,9 milliarder kroner på bordet for SkandiaBanken Bilfinans i Norge og Sverige og blir med det blant de største gutta i klassen.

DnB NOR Finans overtar SkandiaBanken Bilfinans i Norge og Sverige, opplyser konsernet i dag. Dermed blir banken blant de største aktørene innen bilfinansiering. Kjøpesummen er om lag 1,9 milliarder norske kroner, som tilsvarer ca. 2,2 ganger bundet egenkapital.- Kjøpet innebærer overtagelse av 115 000 kundekontrakter og en samlet kredittportefølje på 11 milliarder norske kroner, sier Stein Ove Steffensen, administrerende direktør i DnB NOR Finans.DnB NOR har i løpet av det siste halve året kjøpt SEBs forhandlerbaserte bilfinansiering og eiendomsmeglerkjeden Svensk Fastighetsförmedling AB, og lagt inn bud på distribusjonsselskapet SalusAnsvar. Kjøpet av SkandiaBanken Bilfinans kan dermed bli DnB NORs fjerde oppkjøp i Sverige på kort tid.
Motor