+ mer

Smekker sedan fra Citroën

Først kommer sedan-versjonen, deretter stasjonsvognen. Nye C5 byr på mange nyheter, både på og under skallet. Sjekk bildet av bilen her.

Citroën slipper en ny sedan på det norske markedet i mars neste år, etterfulgt av en stasjonsvognmodell to måneder senere. Den nye modellen bærer navnet C5 og er ifølge den franske produsenten en helt fornyet versjon av den foregående modellen. Flere av de nye tekniske elementene er hentet fra så vel avanserte konseptbiler (f.eks. C- Métisse), som den store luksusmodellen C6.Den nye C5 er også større enn sin forgjenger. Lengden har økt til 4,78 meter, bredden til 1,86 meter og høyden til 1,45 meter. Akselavstanden oppgis til 2,82 meter. Stasjonsvognen er ytterligere fem centimeter lengre og tre centimeter høyere.Utvendig bærer C5 flere av Citroëns umiskjennelige kjennetegn, blant annet de doble vinklene i grillen. C5 har en markert høy midje, konkave bakrute og todelte boomerang-formede baklykter.Nykommeren blir levert med i alt syv ulike motorer, tre bensin og fire diesel. Den minste motoren er en 1,6-liters HDi turbodiesel på 110hk, etterfulgt av en annen diesel på 138hk, en tredje på 173 hk og en V6 på 208hk. På bensinsiden finner v innslagene 127hk, 143hk og 215hk (V6).På utstyrslisten finner du blant annet cruisekontroll, automatisk parkeringsbrems, bakkestartassistent, parkeringsassistent og en parkeringsplass-indikator. Citroën slipper også en ny generasjon av navigasjonssystemet Navi-Drive som kombinerer en 16/9-skjerm med innebygget handsfree GSM-telefon, et audiosystem med radio, MP3-kompatibel CD-spiller, og en jukeboxfunksjon som lagrer inntil 10 GB på harddisken samt GPS-navigasjon. Nytt i Navi-Drive er at systemet lar føreren, med funksjonen Birdview, forstørre visningen av spesielle veikryss og andre geografiske knutepunkter av spesiell interesse. Birdview legger på skjermen opp et kartbilde som går perspektivisk helt til horisonten, lignende det man ser på navigasjonsskjermen i et jagerfly.Den nye C5 skal i likhet med C6 produseres ved fabrikken i Rennes.
Motor