+ mer
Bellonaleder Fredric Hauge - Foto: Scanpix

Bellona kjører sportsbil

Frederic Hauge og Bellona har bestilt seg en sportsbil til 750.000 kroner.

En slik bil, en Tesla Roadster, har Bellona og Frederic Hauge gått til innkjøp av. Bilen gjør av null til hundre på 3,9 sekunder, og har en toppfart på 210 kilometer i timen.Endelig kan Bellona også kjøre sportsbil. Kan du gjette hva som driver denne bilen? Riktig, den går på strøm, og har mulighet for å kjøre rundt 360 km før den trenger oppladding.

Leketøy for rike miljøenstusiaster
Visepresident i Tesla sier til VG at bilene er mer et leketøy for rike og miljøbeviste. HegnarOnline påpeker at man bør være BÅDE rik og miljøentusiast for å kjøre denne bilen.
Tips fra skeptisk leser
Videre har HegnarOnline fått et tips fra en leser angående levetiden til batteriene. Leseren mente å sitte på sikre kilder om at batteriene ikke levde på langt nær så lenge som Tesla hevder - 150.000 km. HegnarOnline har, i samarbeid med DinSide, vært i kontakt med Tesla, og de står fast ved at batteriene lever i 100.000 miles, og vil ikke fortelle hva det koster å erstatte batteriene når de tar slutt.Batteriene er av typen lithium ion, og disse er ikke ulike de du finner i en bærbar PC. Batteriene har en energi på 53 kWt.Tror du et slikt system kan vare i 150.000 km? Er det mistenkelig at Tesla ikke vil ut med prisen på nytt batteri? Vår tipser anslår, utfra sine beregninger, at mil-prisen på en slik sportsbil kan være helt opp i 54 kroner.HegnarOnline har ikke lyktes i å bekreftet dette.

Motor