Foto: Toyota

1,5 millioner Toytoahybrider solgt

Toyota har gjort miljøfokus til big business, og verdens største bilmerke har solgt en og en halv million "miljøbiler".

Toyota har solgt mer enn 205 000 hybridbiler hittil i år, og totalt er det til nå solgt over halvannen million slike kjøretøyer fra Toyota. Prius er fortsatt den klart mest populære hybridbilen, med et salg hittil i år på over 132 000 biler, melder Toyota Norge.Alene har Toyota Prius solgt over en million utgaver, mens de resterende vil være diverse "lett-hybrid"-utgaver av Lexus-biler.Hybrid-fremtid30 kilometer sier Toyota av vi Nordmenn kjører i snitt om dagen, og med det nye plug-in-systemet fra Toyota Prius, vil vi, ifølge selskapet få dekket alt kraftbehovet av en elektrisk motor, men med en bensinreserve om du skulle gå tom for strøm.Med en oppladbar strømmotor i tillegg koster det ca. 20% av dagens bensinkostnad på en vanlig bil, så en normal familie vil, ifølge Toyota spare 80 prosent på bensinregningen sin - uten å endre kjørevaner.