Frekke bilister går nordmenn på nervene

Fire av ti nordmenn mener bilistene er blitt mer egoistiske de siste årene. De fleste av oss blir irritert av bilister som ikke bruker blinklys eller ligger for nært oppi bilen foran.

Foto: iStockPhoto

Nærmere fire av fem spurte sier at de i stor grad irriterer seg over bilister som ikke bruker blinklys. Det viser en ny undersøkelse om bilkjøring som er gjennomført av Perduco for forsikringsselskapet If.73 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de i stor grad irriterer seg over bilister som holder for kort avstand til bilen foran.Også dårlige veier og køsniking er et irritasjonsmoment for flertallet av de spurte. Dessuten stikker både råkjørere og trafikksnegler seg ut som noe flertallet godt kunne vært foruten.42 prosent av deltakerne i undersøkelsen sier at det er blitt mer egoisme blant bilførerne de siste årene, mens 46 prosent opplever at graden av egoisme blant bilistene er uendret.(©NTB)