Foto: Scanpix

Motorsyklist førerkortløs etter 164 km/t i snitt

En 36 år gammel motorsyklist mistet førerkortet på stedet etter å holdt en gjennomsnittsfart på 164 km/t i Korgfjelltunnelen i Nordland sent lørdag kveld.

- En politipatrulje oppdaget motorsyklisten i stor fart og startet gjennomsnittsmåling i Korgfjelltunnelen. Over en strekning på 4,5 kilometer holdt han en gjennomsnittsfart på hele 164 km/t, opplyser operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt til NTB.Den fartsglade 36-åringen fra Vestlandet var på vei nordover på E6 mot Mo i Rana, da han ble oppdaget. Han ble stanset klokken 23.46 lørdag kveld.- Han må nok regne med å være førerkortløs en god stund framover, sier Egil Pettersen.Fartsgrensen er 80 km/t i den 8,5 kilometer lange Korgfjelltunnelen, som strekker seg fra Knutli i Vefsn kommune til Korgen i Hemnes kommune. (©NTB)