Foto: Aston Martin

Vi prøvekjører Aston Martin DB9 Sport Pack

Den er stor, den er rå og ikke akkurat en lettvekter. Bli med når vi prøvekjører Aston Martin DB9 Sport Pack på bane!

Aston Martin DB9, er en 2-dørs coupé lansert av Aston Martin i 2004. DB9 er den første modellen som er produsert ved den nye fabrikken i Gaydon. Bokstavene DB kommer fra en av Aston Martins eiere gjennom mange år, David Brown.Se video av når Finansavisen Andreas Scheel prøvekjørte Aston Martin DB9 Sport Pack på RudskogenMed lanseringen av DB9 i slutten av 2003 markerte Aston Martin flere førstegangsbegivenheter. Det var den første Aston Martin som var bygd ved selskapets nye, spesialbygde hovedkvarter og fabrikk i Gaydon i Warwickshire i England, og det var første gang Aston Martin brukte en ny aliminiumstruktur kjent som "VH-plattform" (for vertikal/horisontal) som skal bære alle fremtidlige Aston Martiner på sine skuldre.Karosseriet til DB9 var skarpere og friskere enn det som kledde DB7. Til en viss grad gjenspeiler dette en trend vekk fra 1990-årenes harmoniske kurver mot former med mer struktur og tydlighet. Bilen fikk også det Aston kaller "Svanesvingdører" - de løfter seg i vinkel når de åpnes for at de ikke skal støte borti høye fortauskanter. Men Aston Martins klassiske kjennetegn er med, som grillfasongen med "skuldre" og ventilene i skjermene.