Nettavisen har hentet inn tall fra Statens innkrevingssentral som viser at det ble utstedt over 50.000 fartsbøter her i landet i løpet av juni, juli og august alene.20.363 av bøtene gikk til trafikanter som ble tatt i politikontroll, mens hele 30.320 forelegg er sendt ut til trafikanter som ble knipset idet de passerte for fort forbi en av fotoboksene langs veiene.Totalt har råkjøringen fylt opp statskassa med over 152 millioner kroner bare denne sommeren.- At antallet er så høyt er jo bekymringsfullt, og det er egentlig litt merkelig at folk fortsetter å kjøre for fort og avgir penger til statskassa, sier konstituert UP-sjef, Tov Svalastog.Han påpeker at antall bilister som blir tatt for å kjøre for fort er enda høyere enn de som har fått forenklet forelegg. De verste råkjørerne blir nemlig anmeldt og får ofte førerkortet beslaglagt. (©NTB)