- Politiet må ta bilen oftere

Justisminister Knut Storberget mener politiet oftere må ta bilen fra folk som kjører uten førerkort.

Foto: Scanpix
Motor

Tall fra Utrykningspolitiet i Agder viser at personer som allerede har kriminelt rulleblad står bak hver tredje dødsulykke i trafikken. Ifølge UP bryr ikke vanekriminelle seg om at de kjører uten førerkort. Storberget vil nå ha slutt på at folk kjører rundt uten lappen.- Vi må gjøre UP sterkere når vi ser at så mange av dem som begår trafikklovbrudd også begår så mange andre lovbrudd, sier justisministeren til NRK.- Det viktigste vi kan gjøre overfor bilister som driver gjentatt kjøring uten førerkort er å skjerpe straffene. Vi skal bruke muligheten til å beslaglegge bilene til disse i større grad enn vi gjør i dag, sier Storberget videre.Han er overrasket over Fremskrittspartiets forslag i mai i år om å legge ned UP.- Når Frp utfordrer meg på hva jeg vil gjøre med vanekriminelle som kjører uten sertifikat, så er ikke løsningen å legge ned UP slik Frp har foreslått, sier Storberget. Han mener UP er svært viktig for å skape et synlig politi i samfunnet, og sier UP gjør mer enn bare å ta personer som begår lovbrudd på veiene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv