Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

6.137 førerkort inndratt

Rekordbeslag av førerkort i 2008.

Utrykningspolitiet (UP) har aldri beslaglagt så mange førerkort for fartsovertredelser som i 2008.Statistikken viser at det ble inndratt 6.137 førerkort etter råkjøring i løpet av året. Det er 683 flere beslag enn i 2007, melder TV 2.UP beslaglegger ikke førerkort bare på grunn av for høy fart, men det er fortsatt disse beslagene som er dominerende.Ifølge UP-sjef Odd Reidar Humlegård ble det imidlertid grepet inn også overfor annen atferd i trafikken. På dette området økte beslagene fra 347 til 451 førerkort. Antall førerkort beslaglagt fra ruspåvirkede personer steg fra 357 til 409.Årsaken til økningen i beslagene er at politiet har satt søkelyset enda sterkere på dem som kjører for fort. Målinger som Statens vegvesen har gjennomført, viser at det ikke er noen økning i det generelle fartsnivået på veiene.- Vi har prioritert arbeidet med å plukke ut verstingene i trafikken fremfor bilbeltekontroll, sier Humlegård.Det ble skrevet ut 5.000 færre gebyrer for manglende bilbeltebruk i fjor enn året før. (©NTB)