+ mer

Godt år for Volkswagen trass i krisen

Volkswagen satte ny salgsrekord i 2008.

Volkswagen satte ny salgsrekord i 2008 og utvidet sin markedsandel i markeder som USA og Tyskland, trass i den globale økonomiske krisen.VW solgte 6,23 millioner biler over hele verden i fjor, noe som var en oppgang på 0,6 prosent.I Tyskland ble det solgt 1,06 millioner VW-biler. Det var en økning på 0,4 prosent i forhold til året før, enda det samlede bilsalget sank 1,8 prosent. VWs markedsandel økte til 33,6 prosent.I Kina var det en økning på 12,5 prosent, i Brasil med 8,9 prosent og i Russland og India en fordobling av salget.I USA derimot måtte VW registrere en nedgang på 4,5 prosent etter å ha solgt 314.000 biler. Men VW holdt seg likevel bra siden det samlede bilsalget i USA sank med 18 prosent.Volkswagen er nå den tredje største bilprodusenten i verden etter General Motors og Toyota. Ford ble passert tidligere i år. (©NTB)
Motor