Toyota stanser produksjonen i elleve dager

Toyota stanser produksjonen av biler på alle selskapets tolv japanske fabrikker i elleve dager i februar og mars for å redusere lagerbeholdningen.

Nye Toyota Avensis - Foto: Toyota

Store mengder usolgte biler står på lagre og hos forhandlerne etter den kraftige salgsnedgangen i USA. Bare i desember sank salget med 37 prosent, det kraftigste fallet på over 25 år.Toyota har allerede besluttet å stanse produksjonen i tre dager i januar.Det har nesten aldri før skjedd at Toyota har måttet redusere produksjonen. I 1993 ble produksjonen stanset i én dag på grunn av en for sterk yen som hemmet eksporten.Nedgangstidene har rammet bilprodusenter over hele verden. Blant de japanske konkurrentene har både Honda og Nissan kunngjort reduksjon i produksjonen for 2009. (©NTB)