Dempet stemning i Trollhättan

Innbyggerne i Trollhättan er lite glade for beskjeden fra General Motors om at den amerikanske bilprodusenten gir opp Saab.

SAAB-ansatte i Trollhättan Foto: Erik Abel / SCANPIX
Motor

- Det ser dårlig ut, sier Ola Hansen, som bor i den vestsvenske industribyen.Som mange andre i byen har han liten forståelse for den svenske næringsministeren Maud Olofssons kategoriske nei til å gå inn med statlige støttekroner til Saab.- Kan man gi bankene milliarder, så kan man også gi Saab milliarder. Det vil være en katastrofe om Saab går konkurs, mener han.Store ringvirkningerSaab har rundt 3.700 ansatte i Trollhättan. Om fabrikken legges ned, kan ringvirkningene innebære at opptil 30.000 mennesker mister jobben de neste årene.- Dersom Saab forsvinner er det nok mange som blir nødt til å flytte, sier en annen innbygger, Malin Bergman.Saab har gått med underskudd i 15 år, ifølge NRK.Men Camilla Matsson, som har jobbet 22 på Saab-fabrikken, er fortsatt optimistisk.- Uansett hva som har skjedd før, så har vi landet på beina. På ett eller annet vis tror jeg det vil skje nå også.

Nyheter
Næringsliv